Лаборанти в Израел стачкуват заради лошите условия на труд през пандемията

  • 30 август 2020 13:32

  • 354
  • 0
Лаборанти в Израел стачкуват заради лошите условия на труд през пандемията
© Pixabay

Около 2000 служители в държавни лаборатории в Израел излязоха днес на стачка в знак на протест срещу тежките условия на труд по време на коронавирусната пандемия, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По време на стачката ще бъдат правени само жизнено важни тестове и ще бъдат уведомявани само лицата с положителен резултат от пробата. Това може да създаде проблеми за израелците, които трябва да предявят отрицателен тест, за да пътуват със самолет до чужбина, отбелязва ДПА.
Стачният протест обхваща лабораториите в болниците, застрахователните компании и обществените здравни центрове. Лаборантите в Израел са протестирали на няколко пъти досега заради условията на труд. Преговорите с министерството на здравеопазването приключиха без успех.

Протест в Израел срещу насилието над жени

В началото пандемията се разрастваше бавно в Израел, отчасти заради строгите ограничителни мерки, въведени от правителството.

Но броят на случаите рязко нарасна, след като през май ограниченията бързо бяха премахнати. По официални данни досега в страната са били регистрирани 113 623 случая с коронавирус, от които 906 са завършили със смърт. Към вчерашна дата пациентите в тежко състояние са рекордно много - 437.

В Израел предстои във вторник да отворят училищата, въпреки че броят на новозаразените надхвърля определената от властите бариера от 400 случая за денонощие.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини