Израел обяви, че е извършил успешен тест на модерна противоракетна система

Министерството на отбраната на Израел съобщи, че днес в страната е било извършено успешно изпитание на модерна система за противоракетна отбрана срещу ракети с голям обхват, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Министърът на отбраната Бени Ганц каза, че успешният пробен полет на ракетата прехващач "Ароу-2" (Стрела) е част от технологичните усилия на Израел, които гарантират, че той винаги ще бъде с една стъпка пред враговете си. Пробното изстрелване е било извършено през нощта в централен район на Израел в сътрудничество с агенцията за противоракетна отбрана на САЩ.

"Ароу-2" е елемент от разработената от Израел многопластова структура за отбрана срещу изстрелвани от Газа и Ливан ракети с малък и среден обсег, както и срещу ракети с голям обхват от Иран. Тя включва още системите "Железен купол", "Прашката на Давид" и "Ароу-3" с потенциал да предотвратяват заплахи, идващи извън атмосферата.

Израел осуетил хакерска атака срещу отбранителната си индустрия

Миналата година Израел и САЩ успешно изпробваха "Ароу-3" в Аляска. Тя е съвместна разработка на Израел и "Боинг", придобила оперативна готовност през 2017 г. "Ароу-2" е на въоръжение по-отдавна и брани Израел от сирийски ракети. По думите на Моше Пател, шеф на подразделението за противоракетна отбрана съм министерството, Иран е най-сериозната заплаха за Израел, но системите "Ароу" могат са се справят и с ракетни атаки от Ирак, Сирия и другаде.

Израелската армия съобщи, че днес е нанесла нови удари срещу обекти на "Хамас" по ивицата Газа в отговор на продължаващото изпращане на балони с експлозиви от Газа към територията на Израел. Според съобщението са били поразени комплекс на бойния флот на палестинската групировка, както и нейна подземна инфраструктура и наблюдателни постове. няма данни за пострадали от двете страни, предаде Асошиейтед прес.
 

 

Коментари

  1. 2020.08.14 | 16:58
    IZRAEL NE ISKA AMERIKANSKI BOLUCI /PATRIOT/
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет