Вместо възпоменателна служба за загиналите в Бейрут, ще има протестно шествие

  • 08 август 2020 14:08

  • 657
  • 1
Вместо възпоменателна служба за загиналите в Бейрут, ще има протестно шествие
© Getty Images/Guliver (архив)

Хиляди ливанци се готвят да се включат днес в протестен митинг в памет на загиналите при опустошителния взрив на 4 август в пристанището на Бейрут, предаде ДПА, цитирайки организаторите на проявата.

Те смятаха да организират днес голяма възпоменателна служба за 154-ата загинали, но се отказаха заради логистични проблеми. Вместо това ще се състои многолюдно шествие и протест срещу управляващите.

Шествието ще тръгне от място, близко до избухналия склад с амониева селитра, и ще се насочи към Площада на мъчениците в центъра на Бейрут, цитира БТА.

Повече от 60 души все още се водят като безследно изчезнали в Бейрут

Представители на ливанската християнска партия Катаеб казаха, че те ще организират погребение на Низар Нажарян, бившия си генерален секретар, починал от раните си, получени във вторник.

Външното министерство на Нидерландия съобщи днес, че от раните си е починала съпругата на посланика на Нидерландия в Ливан, 55-годишната Хедвиг Валтманс-Молиер, която също като съпруга си Ян Валтманс е работела във външното министерство, предаде Асошиейтед прес. В момента на взрива тя стояла в стаята до съпруга си и била ударена от взривната вълна.

Днес бе съобщено, че са идентифицирани още 25 тела на загиналите при взрива, а самоличността на 45 жертви остава неизяснена, предаде ДПА.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
657 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Путин

2020.08.08 | 16:14

1
Май руско корабче с селитра и други нештица замесено.

Добави коментар

Водещи новини