Напрежение на ивицата Газа. Израел удари обекти на Хамас

  • 03 август 2020 06:49

  • 1035
  • 0
Напрежение на ивицата Газа. Израел удари обекти на Хамас
© Pixabay

Израелски изтребители поразиха тази нощ обекти на палестинското ислямистко движение Хамас в ивицата Газа, в отговор на изстрелване на ракета срещу южен Израел няколко часа преди това, съобщи Франс прес, цитирани от БТА.

"В неделя вечерта ракета, изстреляна срещу еврейската държава от палестинския анклав, беше прехваната и унищожена от противовъздушната отбрана", посочи армията в комюнике.

Говорител на местните власти в сектора Шаар Ханегев, където се задействаха сирените за въздушна тревога, заяви, че обстрелът не е причинил жертви и щети.

Израел освободи основател на "Хамас", който бе 16 месеца в арест

"В отговор на ракетното нападение бойни самолети на израелската армия удариха подземни инфраструктури на Хамас в Газа. Ние държим Хамас за отговорно за всички нападения, извършвани от територията на ивицата Газа", съобщи по-късно армията.

Снощната ракетна атака беше първата, извършена от палестинския анклав от близо месец. В началото на юли палестински бойци изстреляха три ракети срещу Израел, без да причинят жертви. В отговор израелски изтребители нанесоха удари по военни цели на Хамас в сектора, припомня ТАСС.

Novini.bg
1035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини