Вотът в Сирия: Ниска активност и очакван резултат

  • 23 юли 2020 14:34

  • 673
  • 2
Вотът в Сирия: Ниска активност и очакван резултат
© Getty (архив)

С ниска избирателна активност и очакван резултат е преминал вотът за сирийски парламент, написа израелският в. Аарец.

Според информацията на Централната избирателна комисия в Дамаск (ЦИК) коалицията Национално единство, ръководена от партията на президента на близкоизточната страна Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и БААС, е получила 177 от 250-те места в парламента.

Сирия отбелязва юбилей на Башар Асад с вот

Активността на гласоподавателите е била едва 33,17%. "По време на изборите за орган на законодателната власт преди четири години правото си на глас са упражнили 57 процента от гражданите на републиката", припомни цитираната медия. Според официални сирийски лица хората не са отишли до урните, заради страх от коронавирусната инфекция.

Друга причина за големия брой негласували, посочена от изданието, е била липсата на избирателни секции в чужбина.


Шефът на ЦИК Самир Заврик е казал, че в пет секции е бил насрочен повторен  вот. Изборите преминаха честно. Тези, които искат да оспорят резултатите, могат да го направят, като се обърнат към съответните съдилища, е допълнил той.

Сирийската опозиция, от своя страна, е обвинила Дамаск в манипулация на изборния процес. "Режимът на Асад си назначи депутати. Това бе поредният цирк на властта", е казал представителят на опонентите на преговорите в Женева Яхия ал Ариди.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
673 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.07.23 | 19:05

1
Досущ като в БГ
Mlakni ciganin gnusen

2020.07.23 | 22:14

2
za razlika ot modi mangala assad e po dobre

Добави коментар

Водещи новини