Израелският кабинет получи извънредни пълномощия

  • 23 юли 2020 11:06

  • 692
  • 0
Израелският кабинет получи извънредни пълномощия
© Getty (архив)

Израелското правителство е получило извънредни пълномощия, предаде АП.

Парламентът на еврейската държава (Кнесет) е одобрил предложението късно снощи на второ и трето четения. В полза на проекта са се обявили 48 от 120 депутати, а против са гласували 35-ма техни колеги.

С решението парламентаристите са дали зелена светлина на кабинета на Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и да приема постановления без решение от страна на законодателите при спешни случаи.

Депутатите обаче не са формулирали понятието спешни случаи.

В останалите случаи парламентарната комисия, с ресор борба срещу разпространението на коронавирусната инфекция, е получила правото да се произнася по решението на органа на изпълнителната власт в рамките на 24 часа. Ако правителственото решение бъде отхвърлено, то отива за преработка.

С решението на Кнесета органът на изпълнителната власт е получил правото да въвежда извънредно положение, да  разширява правомощията на армията и полицията, както и да решава за затварянето и и отварянето на образователни институции, места за обществено хранене, провеждане на мероприятия и т.н.

Досега парламентаристите са могли да отхвърлят решение на кабинета.

Израелският парламент отмени правителствено решение и остави ресторантите отворени

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
692 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини