Израел пред национална карантина?

  • 16 юли 2020 12:46

  • 672
  • 0
Израел пред национална карантина?
© Getty (архив)

Рекордно е увеличаването на новозаразените с коронавирус за вчерашното денонощие в Израел - 1758 случая, съобщи днес местното здравно министерство, цитирано от ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Ако увеличаването на случаите на база 24 часа продължи да расте през следващите дни, може да бъде наложена национална карантина. Досега в еврейската държава са били потвърдени 44 563 носителя на вируса, от които 20 068 са се възстановили, над 200 човека са в тежко състояние и 377 души са починали.

Рекорден брой заразени от COVID-19 за денонощие в Израел

В средата на май броят на новите инфекции за денонощие спадна до долния диапазон на двуцифрените числа. Но след рязкото отменяне на ограничителните мерки от края на май бройката рязко нарасна.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху бе хвален за справянето с първата вълна от разпространението на заразата, но е критикуван все повече заради действията му през втората вълна.

Снощи Нетаняху обяви, че предстои изплащане на еднократна парична помощ на всички граждани, за да се облекчи ситуацията им, създадена заради пандемията. Мярката трябва да бъде одобрена от правителството и парламента.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини