Палестина с полицейски час и удължена карантината заради коронавируса

  • 13 юли 2020 07:09

  • 235
  • 0
Палестина с полицейски час и удължена карантината заради коронавируса
© Pixabay

Палестинските власти обявиха вчера полицейски час и удължаване с още четири дни на карантината на Западния бряг на река Йордан заради изострянето на епидемията от коронавирус, предадоха Франс прес и ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Новият режим засега ще е в сила до четвъртък, 16 юли. Освен това за още две седмици се въвежда полицейски час, забраняващ движението между 20:00 и 06:00 часа, цитира БТА.

Турция ще помогне на Палестина в борба с COVID-19

Придвижването между провинциите е напълно спряно за 14 дни, забранени са сватби, погребения и всякакви други събития, които предполагат голямо струпване на хора. Отворени остават само аптеките, пекарните и хранителните магазини, както и предприятията от хранителната промишленост.

Жителите са призовани са спазват предпазните мерки и да не излизат от домовете си без крайна необходимост, да спазват социална дистанция, да носят маски, да се въздържат от посещения в джамии и църкви, като нарушителите са заплашени с глоби.

Западният бряг бе напълно затворен на 3 юли заради втората вълна на коронавируса, като най-много нови случаи са отчетени в Хеброн, Витлеем и Наблус. В момента тежка епидемиологична обстановка се оформя и в Рамала.

По данни на палестинските здравни власти след известно затихване на епидемията на Западния бряг се отчита повторно засилване на коронавируса. Към момента са потвърдени 7037 случая, от които 37 са завършили фатално.

В края на май палестинските власти прекратиха карантината, която бе в сила малко повече от два месеца. Тогава бе отменено и извънредното положение, а Западният бряг се върна към обичайния живот. В ивицата Газа за целия период са установени малко над 70 случая на Ковид-19 и само един починал.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
235 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини