Епидемиоложка от израелското здравно министерство подаде оставка

  • 07 юли 2020 15:41

  • 711
  • 0
Епидемиоложка от израелското здравно министерство подаде оставка
© Pixabay

Служителка на израелското здравно министерство подаде оставка и разкритикува провала на властите да забавят разпространението на новия коронавирус в страната, където броят на заразените отново нарасна и някои ограничения бяха върнати, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Епидемиоложката Сиегал Садецки, която е директорка на обществените услуги в министерството, подаде оставка след вчерашното изявление на министъра Юли Еделщайн, че ще назначи човек, който специално да отговаря за борбата с епидемията, което би лишило Садецки от някои отговорности. "След успехи в борбата с вируса, новата политика се оказа провал.

От няколко седмици стрелката на компаса за справяне с пандемията е полудяла", написа в страницата си във Фейсбук Садецки.

23 са новите случаи на COVID-19 в Словения

"Въпреки многократните ми предупреждения, констатираме с разочарование, че възможностите стават все по-ограничени.

Стигнах до извода, че професионалните ми становища вече не се вземат предвид и че не мога да остана на тази длъжност и да помагам в борбата с разпространението на вируса", добави тя. Според Садецки твърде бързото отслабване на ограниченията в Израел е намалило положителните въздействия от мерките срещу първата вълна на заразяване.

Тя заяви, че е нужна радикална промяна в процеса на вземане на решения, за да се спре втора вълна. По последни официални данни в Израел има 31 271 заразени с коронавируса. От 2 юли се регистрират по 1000 нови случая на ден.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини