Батални сцени в Ливан

  • 12 юни 2020 10:11

  • 712
  • 0
© Getty (архив)

Батални сцени са се разиграли тази нощ в Ливан, предаде ТАСС.

Полицията е използвала сълзотворен газ и други средства, за да разпръсне стотици протестиращи в центъра на столицата на близкоизточната страна Бейрут. Агресивно настроени демонстранти са се опитали да нахлуят в сградата на министерския съвет. Охраняващите зданието служители на реда са употребили сила срещу участниците в протестната акция.

В разгара на Рамазана: Протестите в Ливан се възобновиха

"Ситуацията в Бейрут към този момент се е успокоила. Има отделни огнища на напрежение заради блокирани пътни артерии в града, но няма изблици на насилие", това са заявили от столичната полиция тази сутрин.

Сблъсъци е имало и в северния град Триполи.

Жители на средиземноморското пристанище са се опитали да щурмуват сграда на Централната банка на Ливан. Полицията е успяла да разпръсне тълпата, допълни ТАСС без да посочва информация на жертви и ранени.

Недоволството на хората е било запалено от тежкото икономическо състояние на страната. Курсът на местната валута се е сринал главоломно. Ако в понеделник един долар се е продавал за 3900 ливански лири, то вчера най-ниската цена е била 5000.

Много ливанци са обвинили директора на Централната банка Рияд Саламе за тежкото си положение.

Премиерът в Бейрут  Хасан Диаб е насрочил за днес извънредно заседание на правителството. Единствената точка в дневния ред на съвещанието на органа на изпълнителната власт е била съдбата на управителя на централния депозитар.

Одит на централната банка на Ливан ще проверява всичките й трансакции

Последвайте канала на

Валери Зайцев
712 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини