Ракета падна в Зелената зона в Багдад

  • 11 юни 2020 08:30

  • 424
  • 0
Ракета падна в Зелената зона в Багдад
© Getty Images

Ракета падна в Зелената зона в Багдад, където се намират дипломатически мисии и правителствени сгради. Няма ранени, предаде Ройтерс, като се позова на иракски военни източници.

Преди падането на ракетата са отекнали сирени от американското посолство, което е в Зелената зона, а после се е чул силен взрив. Засега никой не е поел отговорност за атаката, предава БТА.

Същевременно днес новият иракски премиер Мустафа ал Казими зави по време на визита в Мосул, че групировката Ислямска държава никога повече няма да опустоши иракската територия, предаде Асошиейтед прес.

Две ракети "Катюша" изстреляни срещу "Зелената зона" в Багдад

След месец на власт премиерът се срещна с хора, чийто живот беше променен от управлението на ИД в части от страната - от племенни лидери до вътрешно разселени. В Мосул той беше придружаван от няколко министри и заяви, че случилото се преди шест години, когато ИД завладя части от страната, няма да се повтори.

Премиерът присъства на откриването на моста Ал Хурия в Мосул и на отварянето на музей и инспектира джамията Ал Нури, откъдето лидерът на ИД Абу Бакр ал Багдади обяви, че се създава халифат.

При среща с местните власти новият премиер заяви, че корупцията и лошото управление в миналото са довели до възхода на ИД. Той каза, че лично ще упражнява надзор над сторителните договори, за да предотврати каквато и да е корупция.

Последвайте канала на

Novini.bg
424 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини