Арменският премиер разкри какъв е проблемът на хората с COVID-19

  • 04 юни 2020 10:15

  • 783
  • 1
Арменският премиер разкри какъв е проблемът на хората с COVID-19
© Getty (архив)

Основният проблем на много хора, заразени с COVID-19, е това, че те нямат симптоми на болестта, това е казал арменският премиер Никол Пашинян, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

По думите на министър-председателя в Ереван много хора не знаят, че са носители на инфекцията, защото не проявяват признаци на болестта. "Ето защо ние трябва да бъдем много внимателни и да пазим един друг", е заявил той страницата си във Фейсбук.

Пашинян е допълнил, че ситуацията с COVID-19 в неговата страна е критична. "Здравната ни система е на ръба. Болниците вече не могат да приемат пациенти", е посочил още ръководителят на органа на изпълнителната власт.

Премиерът на кавказката република е призовал съгражданите си да публикуват в социални мрежи снимки на хора, които нарушават рестрикциите, въведени от правителството за ограничаване на разпространението на инфекцията. "Само по този начин ние ще можем да се справим със заболяването", е заявил той.

Политикът се е спрял и върху своето здравословно състояние. Както вече писахме, Пашинян и членове на неговото семейство са дали положителни проби за COVID-19. "И аз, и моята съпруга Анна, и нашата дъщеря Мириам сме добре", е съобщил премиерът.


Премиерът на Армения е заразен с COVID-19

Страната е въвела извънредно положение на 14 април. От 18 май е била възстановена работата на обществения транспорт, фитнесите, детските градини и търговските центрове, а седмица по-късно е било въведено задължително носене на маски на открити и закрити обществени места.

По последни данни в Армения е имало над 10 000 случая на заболяването (при население от почти 3 милиона души), починалите вследствие на заразата са били най-малко 170, а преборилите болестта пациенти - повече от 3400.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
783 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ago

2020.06.07 | 22:09

1
nemat dori 1 600 000 a moje bi po sveta vsicko okolo 3 000 000 ...glat i bezrabotitsa ama pari za raketi imat...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини