Иранският върховен лидер: Вирусът на ционизма ще бъде унищожен

  • 22 май 2020 13:03

  • 666
  • 1
Иранският върховен лидер:  Вирусът на ционизма ще бъде унищожен
© Getty (архив)

Върховният духовен водач на Иран аятолах Али Хаменей призова днес палестинците да продължат въстанието си срещу Израел и добави, че еврейската държава е тумор, на който трябва да се противостои, докато палестинците бъдат освободени, предаде Ройтерс.

"Въстанието на палестинците трябва да продължи. Борбата за освобождение на Палестина е задължение и на мюсюлманите . Ционисткият режим е злокачествен тумор в региона", каза аятолахът в разпространена онлайн реч по случай т. нар. Ден на Ал Кудс (арабското име на Ерусалим).

На този ден, който съвпада с последния петък от Рамазана, в Иран обикновено има антиизраелски прояви. Тази година иранските духовници обаче отмениха публичните прояви заради коронавируса, припомня Ройтерс.

"Днес светът брои една по една всяка жертва на коронавируса, но никой не е попитал кой е отговорен за стотиците хиляди случаи на мъчения, затваряния и изчезвания на хора в Палестина и в страните, където САЩ и Европа разпалиха войни", каза аятолахът. "Вирусът на ционизма ще бъде унищожен", заключи той.

Иран: Израел подкрепя ИД

Хаменей и други високопоставени ирански представители нееднократно са казвали през годините, че държавата Израел трябва да бъде премахната, включително чрез референдум в региона, където палестинците са мнозинство.

Иран е една от най-тежко засегнатите от пандемията страни в Близкия изток с 129 341 заразени с коронавируса и 7249 починали от причиняваното от него заболяване COVID-19, отбелязва Ройтерс.

 

Последвайте канала на

666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.05.22 | 14:52

1
Голяма истина.

Добави коментар

Водещи новини