Синовете на Джамал Хашоги: Прощаваме на убийците на татко

Прощаваме на хората, убили татко, това е заявил син на саудитския журналист Джамал Хашоги, написа британският в. "Дейли мейл".

"В дните на свещения за всички мюсюлмани по света месец Рамазан - ние, синовете на покойния Джамал Хашоги, прощаваме на хората, които лишиха от живот нашия баща", това е написал на арабски Салах Хашоги в Twitter.

"Нека Всемогъщият и Всемилостивият Аллах да реши съдбата на тези хора", е допълнил Салах Хашоги в системата за микроблогове на родния си език.

Според източници на медията от Обединеното кралство последните думи в поста на Салах Хашоги биха могли да стане повод за помилване на петимата души, осъдени на смърт за убийството на саудитския журналист и критик на Рияд. Събеседниците на "Дейли мейл" са посочили, че прошка, дадена от близък на жертва на престъпление, може да промени съдебно решение. Изданието припомни, че правосъдието в консервативната близкоизточна монархия се основавало на традиционното ислямско право.

Турция: Присъдите по делото Хашоги не отговарят на очакванията ни

Джамал Хашоги е бил убит през октомври 2018 г. в консулството на родината си в Истанбул. Той е отишъл в дипломатическата мисия, за да получи документ разрешително за брак. Сътрудникът на вестник "Вашингтон пост" е бил сгоден за турската гражданка Хатидже Дженгиз.

Журналистът е бил женен за Равиа ал Туниси. Семейството е имало два сина Салах и Абдуллах Хашоги  и две дъщери – Ноха и Разан.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Одобрявате ли искането за импийчмънт на Доналд Тръмп?

Избрано от Интернет