ИДИЛ уби 11 членове на сирийските сили за сигурност при засада в пустинен район

  • 07 май 2020 17:56

  • 1062
  • 3
ИДИЛ уби 11 членове на сирийските сили за сигурност при засада в пустинен район
© Getty Images/Guliver

Най-малко 11 членове на силите за сигурност на сирийския режим са били убити днес при нападение на групировката "Ислямска държава" (ИД) в пустинен район, съобщава БТА, като се позова на неправителствена мониторингова организация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Засадата била устроена срещу транспортни средства, превозващи войници и бойци от съюзени с тях милиции между град Ас Сухна, в източната част на централната провинция Хомс, и Аш Шула, в южната част на източната провинция Дейр аз Зор, съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека.

Експлозии разтърсиха сирийска военна база в провинция Хомс

Има и ранени, някои от които са в тежко състояние. Сирийските държавни медии не съобщиха за нападението. Това е втора мащабна атака на ИД срещу сирийския режим в рамките на по-малко от един месец.

На 9 април 27 представители на силите за сигурност и техни съюзници загинаха при нападение на джихадистката групировка в покрайнините на пустинния град Ас Сухна, контролиран от сирийската армия.

В Сирия ИД поддържа свои "спящи клетки" в пустинята и редовно извършва атентати, освен че влиза в преки въоръжени сблъсъци, отбелязва Франс прес.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1062 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
"Демократи",

2020.05.08 | 13:19

3
"сирийски режим" ! \\\ как ще е режим, като е законно избрана от сирийския народ власт? Защо зомбирате народа ни, цитирайки лъжи? Не разбирате ли, че като служите на сатанистите и лъжете (внушавате лъжи), работите против Бога и собствения си народ, и по този начин се обричате на гибел? Не разбирате ли, че трябва да служите на истината, да цитирате и изтъквате истината, в противен случай живеете в мрак и погивате!?

2020.05.08 | 07:39

2
На БТА ли е тази "новина" на франпрес или на на "анонимна неправителствена организация" Но ми стана ясно колко си я "контролират територията сирийците на Есад
2

2020.05.07 | 18:27

1
ei tapaci tva e snimka na hezbolah kato she kachvate neshto go pravete kato horata

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини