Израелският парламент удължи срока на проследяване на хората с коронавирус

  • 05 май 2020 15:57

  • 630
  • 0
 Израелският парламент  удължи срока на проследяване на хората с коронавирус
© Getty (архив)

Израелска парламентарна комисия даде днес разрешение на службата за сигурност "Шин бет" да продължи да използва до 26 май данните на гражданите от мобилните им телефони, за да проследява хората, заразени с коронавирус, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Израелският премиер Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и настояваше за по-голямо удължаване на срока на фона на усилията на правителството му да прокара законодателство за регулиране на практиката в съответствие с изискванията на Върховния съд на Израел, който е обезпокоен от рисковете във връзка със свободата на личността.

Правителството успя да заобиколи парламента през март и във връзка с разпространението на коронавируса въведе извънредни правила за употреба на технологията, която обикновено се използва за борба с тероризма.

До две седмици правителството на Нетаняху ще представи проектозакон за употребата на технологията на "Шин бет" за проследяването на граждани. Проектозаконът ще бъде подложен на едноседмично обществено обсъждане, след което ще бъде представен на вниманието на парламента.

Израел вдигна забраната за излизане навън без уважителни причини

От данни, предоставени на парламентарна подкомисия по разузнаването, става ясно, че 5516 от общо 16 265 заразени с вируса в Израел са били открити с помощта на технологията на "Шин бет".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
630 0

Свързани новини

Водещи новини