Броят на починалите от COVID-19 в Иран наближава 6000

  • 29 април 2020 15:05

  • 804
  • 0
Броят на починалите от COVID-19 в Иран наближава 6000
© Getty Images/Guliver

Броят на починалите от новия коронавирус в Иран наближава 6000, съобщи днес говорител на иранското здравно министерство, цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

"Броят на смъртните случаи сред пациентите с установен коронавирус достигна 5957", посочва говорителят според агенция ИСНА. За изминалото денонощие по данни на министерството в Иран са починали 80 души с установен коронавирус. То добави, че за същия период са отчетени и 1073 нови случая на заразяване, а общият брой на инфектираните е 93 657.

Говорителят отбеляза, че повечето заразени са мъже. Според него това се обяснява с факта, че мъжете в Иран прекарват повече време на работните си места в условията на пандемия.

За 24 часа в Иран: COVID-19 взе 71 жертви

От 11 април иранските власти постепенно отменят въведените във връзка с пандемията ограничителни мерки. По официални данни над две трети от жителите на Иран са се върнали на работа, отменени бяха и рестрикциите за движението между провинциите с личен автомобил.

Иранският президент Хасан РоханиХасан РоханиСедмият президент на Иран Хасан Рохани е роден на 12 ноември 1948 година. Заема поста на 3 август призова днес сънародниците си да бъдат предпазливи, но да не ги е страх от коронавируса, предаде Ройтерс.

Изявлението бе поместено на официалния сайт на президентството.

Иран е една от най-тежко засегнатите близкоизточни страни от пандемията от новия коронавирус, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини