Израел отваря къщи за гости

28 април 2020 12:16

Израел отваря къщи за гости
© Getty (архив)
1044 0

Израелското правителство е приело решение за постепенно възобновяване на дейности в туристически бранш.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22647

С постановлението кабинетът е дал зелена светлина на къщите за гости да приемат клиенти от 3 май (неделя). Някои хотели също са получили разрешение да отворят врати за посетители, които да бъдат настанявани в стаи на първите етажи на сградите.

Мениджърите и собствениците на къщите за гости и хотелите са били задължени да носят отговорност и да следят дали клиентите и персоналът спазват мерките срещу разпространението на коронавируса.

Израел възобновява някои бизнес дейности и обмисля отваряне на училищата

Еврейската държава е въвела пълна карантина на 25 март. Забранени са били излизанията без тези до магазина, аптеката, лекарския кабинет и до и от работа. Месец по-късно правителството е смекчило някои ограничения – било е позволено отварянето на магазините (без моловете) и пазарите на открито, заведенията за обществено хранене (без да се сяда в тях), както и фризьорските и салоните за красота. Персоналът също така е бил задължен да носи ръкавици през работно време.  Оставени са в сила спазването на дистанция от два метра, както и задължителното носене маски.

Днес здравното министерство на близкоизточната страна е обявило данни за разпространението на болестта. Тази сутрин са били установени шест нови смъртни случая, с което броят на жертвите на заразата е достигнал до 208 души. През изминалото денонощие са били регистрирани 123-ма души, като общият брой на инфектираните хора е достигнал 15 589.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22647

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
1044 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини