Турция ще помогне на Палестина в борба с COVID-19

  • 23 април 2020 12:13

  • 422
  • 1
 Турция ще помогне на Палестина  в борба с COVID-19
© Getty (архив)

Турция е решила да се отзове на призива на Палестина за медицинска и финансова помощ в борбата срещу COVID-19, написа анкарският в. "Сабах".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

"Анкара е обявила пакет помощи за Палестина по време на извънредното заседание вчера на Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС), съобщи палестинският външен министър Рияд ал Малики. В направеното изявление той уточнява, че помощта ще бъде под формата на тестове за COVID-19, защитни маски и облекло, а така също и други пособия от основна необходимост.

Ал Малики благодари на турския си колега Мевлют Чавушоглу и на турското правителство за помощта.

Извънредното заседание вчера на Организацията за ислямско сътрудничество се осъществи чрез видеоконферентна връзка на ниво външни министри. То беше организирано по инициатива на Анкара, посочи още БТА.

По последни данни в Палестина е имало над 470 души, заразени с  COVID-19 и най-малко четирима починали вследствие на заболяването.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
422 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
EM

2020.04.24 | 18:28

1
Чечния ще помогне на Шопландия. Хиляди тонове моркови ще бъдат предоставени полу-безплатно на гладуващите шопландци. Президента на Шопландия лично изрази благодарност на Чеченския брадат лидер. Остава открит въпросът за преминаването на морковите на границата междуПалестина и Шопландия.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини