Иран към МВФ: Помощ!

Иран е поискал помощ от Международния валутен фонд (МВФ), предаде израелската редакция на нюзру.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15885

Президентът на близкоизточната страна Хасан Рохани е отправил вчера апел към световната финансова институция за отпускане на кредит в размер на пет милиарда щатски долара. Средствата са били поискани, за да може Ислямската република да се справи с разпространението на коронавируса. По последни данни в Иран е имало над 60 000 заразени с COVID-19, а смъртните случаи са били почти 4000.

Броят на жертвите на COVID-19 в Белгия продължава да расте

Рохани също е изразил надеждата си, че САЩ няма да наложат вето на отпускането на заема. След идването си на власт (20 януари 2017 г.) американският президент Доналд Тръмп замрази споразумението от 2015 г. между Иран, от една страна, и Великобритания, Германия, Китай, САЩ, Русия и Франция, от друга.

Документът е позволил на Иран да изнася течни горива (основно приходно перо в бюджета на близкоизточната държава). В замяна Техеран се е задължил да допуска международни инспектори в ядрените си обекти.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:  

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15885

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.04.09 | 15:27
    Каква помощ фесове нагли. Пъкани сте с пари. Милиарди стотици имате гадове чалмосани. Дони е прав. Нито цент на тия изедници. Нека Путьо им кихне, нали са големи приятели. Да си правят бомбите заедно.
  2. 2020.04.09 | 13:50
    Цървули!!!Защо от Фонда и защо долари бе,чалмари безмозъчни!!!Искайте от Рускенефа да ви дадат пет милиарда рубли,брадати миндили!!!Тоталитарните Азиатски Кочини-Рускенефа,Северна Корея и Иран ще фарипрат окончателно!!!Ура и Слава!!!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет