Израел е пред херметичен Песах

Страната ни ще отбележи Песах херметично затворена, написа израелската редакция на нюзру.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16246

Медията коментира ограничителните мерки, въведени от правителството днес, по време на един от най-големите празници, отбелязван от юдеите.

Премиерът на еврейската държава Беняним Нетаняху днес на пресконференция е заявил, че от 7 до 10 април се преустановява движението между градовете. От утре вечерта до сутринта на следващия ден на хората ще бъде забранено да излизат от своите домове. Изключение е било предвидено за разходки на кучета, но не в радиус повече от 100 метра около жилището на стопанина на домашния любимец.

Броят на заразените с коронавирус в Израел надхвърли 9000

"Ние ще засилим и проверките как се изпълняват разпоредбите на властите и на централно, и на местно ниво", е заявил още министър-председателят на близкоизточната страна. "Ние няма да позволим Песах да се превърне във втори Пурим", категоричен е бил той.

Ръководителят на вътрешното министерство Арие Дери е допълнил, че служителите на силовото ведомство ще организират пунктове за контрол и проверка. "При установяване на нарушение на режима хората ще бъдат глобявани и връщани по домовете им", е казал още ръководителят на силовото ведомство.

В Израел произвеждат специални маски за мъжете с бради

На Песах (Пасха) се отбелязва Изходът  на евреите от Египет, станал вероятно през ХIV в. пр.н.е. Пурим е посветен на предотвратено избиване на евреите в Древна Персия. Това събитие е било датирано V-IV в.пр.н.е.

След отбелязването на Пурим през тази година (нощта на 9 срещу 10 март) в Израел е бил отчетен най-големият ръст на заразени с COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16246

Повече за Коронавирус

corona

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет