Сътрудник на израелския премиер е с коронавирус

  • 30 март 2020 11:41

  • 329
  • 0
Сътрудник на израелския премиер е с коронавирус
© Getty (архив)

Заразените с новия коронавирус в Израел станаха 4347. За последното денонощие броят им се е увеличил с 482. Състоянието на 80 души се оценява като тежко, 134 човека са оздравели, починали са 15 души, диагностицирани с коронавиру, прераде Ройтерс

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Първи случай на зараза в еврейската държава  беше регистриран на 27 февруари у човек, върнал се от Италия. Първият смъртен случай в страната датира от 20 март.

Въоръжени израелски войници ще помагат за прилагането на карантината заради коронавируса

Сътрудник на израелския премиер Бенямин Нетаняху също е дал положителен резултат на теста за коронавируса. На този етап не е ясно дали самият Нетаняху е бил изложен на риск от зараза.

"Ще предприемем действия в съответствие с указанията на министерството на здравеопазването", заяви представител на израелските власти, който уточни, че е бил заразен парламентарен сътрудник на премиера. Въпросният човек е в добро състояние.

Израелският щаб за борба срещу COVID-19 заседава във военновременен бункер

Министерството на здравеопазването на Израел изисква 14-дневна самоизолация и евентуален тест за коронавирус на всеки, за когото се смята, че е бил в близост до заразен човек.

Заразеният сътрудник на Нетаняху е бил и в парламента по време на сесията му миналата седмица. На сесията присъстваха също премиерът и опозиционни депутати, с които трй се опитва да формира спешно правителство, за да може страната да се справи с епидемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини