Въоръжени израелски войници ще помагат за прилагането на карантината заради коронавируса

  • 27 март 2020 15:39

  • 635
  • 0
Въоръжени израелски войници ще помагат за прилагането на карантината заради коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

Израел ще разположи въоръжени войници в подкрепа на полицията в уличните патрули за прилагането на карантината срещу епидемията от коронавирус, съобщи днес израелската армия, цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Близо 500 войници ще се присъединят към отрядите на полицията от неделя, за да помогнат "в патрулирането, поставянето под карантина и обезопасяването на определени райони, за блокирането на пътища и допълнителни подобни задачи", се казва в изявление на армията.

Израел съобщи за повече от 3000 заразени и 10 починали от болестта. Тази седмица властите затегнаха частичната карантина, като изискват от гражданите да не се отдалечават на повече от 100 метра от домовете си и въведоха санкции за нарушаване на правилата.

Израелският щаб за борба срещу COVID-19 заседава във военновременен бункер

На израелците бе наредено да стоят по домовете си доколкото е възможно, училищата бяха затворени, наред с много фирми, което доведе до съкращаването на повече от 500 000 души.

Полицията изгради пропускателни пунктове за прилагането на ограниченията за придвижване, и за да предотврати събирания на хора.

Военнослужещите ще бъдат въоръжени, и по един батальон войници ще бъде прикрепен към всеки от осемте полицейски окръга на Израел, съобщи армията.

Болните от COVID-19 в Иран са вече над 23 000, в Израел - 1238

Ограниченията, свързани с коронавируса, разклатиха икономиката на Израел. Централната банка тази седмица прогнозира свиване на икономиката с 2,5 процента през 2020 г., но само ако частичната карантина бъде смекчена до края на април.

Правителството предприе мерки за облекчаване на безработицата, но засега не е казало на каква сума ще възлезе предвидения спасителен пакет, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
635 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини