Израелският щаб за борба срещу COVID-19 заседава във военновременен бункер

  • 27 март 2020 12:40

  • 578
  • 1
Израелският щаб за борба срещу  COVID-19 заседава във военновременен бункер
© Getty (архив)

Израелският щаб за борба срещу разпространението на коронавируса днес е заседавал в бункер.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Премиерът на еврейската държава Бенямин НетаняхуБенямин НетаняхуБенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 г. в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и е наредил съоръжението, намиращо се в южен район на Ерусалим, да бъде отворено. Бункерът е бил изграден преди десетина години и първоначално е бил предназначен за управление на страната във военновременни условия. Според израелската редакция на нюзру решението на кабинета на Нетаняху е било знак, че кризата, възникнала заради заболеваемостта от COVID-19, надали ще приключи скоро.

Монтират термокамери на станциите на истанбулската жп линия Мармарай

Днес от здравното министерство на близкоизточната страна са публикували данни за ситуацията с COVID-19. Жертвите на коронавируса вече са станали 11. Общият брой на заразените е достигнал 303 (новите случаи за изминалото денонощие са били 50). Състоянието на 79 от пациентите е било тежко, а на 47 – средно. За останалите е нямало опасност за живота. Оздравелите са били 80 души.

Междувременно цитираната медия припомни, че от днес Израел е преминал на лятно време. Както вече писахме, правителството на Нетаняху е обсъждало варианта страната да остане на зимно време. Единият от инициаторите на проекта – здравният министър Яков Лицман се е мотивирал с факта, че по време на зимния сезон светлата част на денонощието е по-кратка. "Това възпрепятства хората да излизат от домовете си. Ето защо ние можем да използваме този факт за ограничаването на разпространението", е казал той на 23 март.

Израел остава на зимно време?

Кабинетът обаче е отхвърлил идеята, защото ако не се премине на лятно време, това би могло да доведе до затруднения в работата на компютърните системи.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
578 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.

2020.03.27 | 13:21

1
И сред скалите да се скрият, това няма да ги спаси!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини