Израелец кихна и олекна с 5000 шекела

  • 13 март 2020 12:02

  • 2779
  • 1
Израелец кихна и олекна с 5000 шекела
© Getty (архив)

Израелец е бил глобен с 5000 шекела (около 1200 евро), защото е кихнал върху здравни инспектори, написа местният в. Аарец.  

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32025

Прокуратура от централната част на еврейската държава е решила да накаже местния жител заради постъпката. Мъжът е пристигнал преди седмица от Тайланд. Той е бил посетен в дома си от служителите на здравното министерство, които е трябвало да го проверят дали е инфектиран с коронавирус. Мъжът, вместо да окаже съдействие, е напсувал инспекторите и демонстративно е кихнал върху тях.

Кихащият е бил усмирен след намеса на полицията, която го е предала на обвинението. Мъжът е платил сумата и обещал, че няма кашля и киха по други хора.  Изданието посочи още, че пробите на хулигана са били отрицателни.

България въведе извънредно положение заради коронавируса

Към този момент здравното министерство на близкоизточната страна е заявило за над 100 случая на хора, инфектирани със заразата. Мобилизирани са били над 2000 души допълнителен медицински персонал, са посочи още от властите.

От командването на въоръжените сили на Държавата Израел са издали заповед да не се провеждат мероприятия на закрито с участието на повече от 100 души и 500 на открито. Забранен е бил достъпът на цивилни лица в поделенията, а медиците под пагон са били лишени от правото да присъстват на събития с участие над 15 души.

Министерството на религиите от своя страна  е наредило за ограничаването на участниците в церемониите до сто души.

Подробности за извънредното положение в страната, което се въведе

Междувременно представители на бизнеса и правителството са обявили са постигане на важно споразумение.

Производители на алкохолни напитки са с заявили, че ще предоставят своя продукти на властите. Кабинетът на Израел е обявил, че запасите от спирт, използван за дезинфекция, са били на изчерпване.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

 

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
2779 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...

2020.03.15 | 23:17

1
е, това за еврейн е по-лошо от смърт....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини