Жертвите на коронавируса в Иран са над 420

  • 12 март 2020 15:05

  • 445
  • 0
Жертвите на коронавируса в Иран са над 420
© Getty (архив)

Иран е регистрирал 75 нови смъртни случая от коронавируса през последните 24 часа, съобщи местното министерство на здравеопазването, цитирано от Ройтерс.

С това общият брой на починалите в най-тежко засегнатата страна в Близкия изток достигна 429.

"Установихме 1075 нови потвърдени случая на заболяването Ковид-19 за последните 24 часа, което означава, че в страната има 10 075 заразени. Смъртните случаи са 429", каза говорител на здравното министерство в Техеран пред държавната телевизия.

В резултат на епидемията се заразиха редица високопоставени официални лица, духовници и представители на елитния военен Корпус на гвардейците на Ислямската революция. Иран е четвъртата най-засегната страна в света след Китай, Южна Корея и Италия.

От 19 февруари, когато властите в Ислямската република  съобщиха за първите случаи на заразяване и за първите два смъртни случая от вируса, починаха най-малко седем официални лица и политици.

Клерикалните управници на Иран срещат трудности да овладеят разпространението на вируса, въпреки че бяха затворени училищата и университетите и отменени религиозните, културните и спортните прояви в цялата страна, отбелязва Ройтерс.

Иранските власти многократно призоваха хората да избягват неналожителните пътувания и да си стоят вкъщи.
"Останете си у дома. Не ходете да пазарувате. Като пренебрегвате нашите препоръки, правите работата ни още по-трудна", обърна се към иранците здравният министър Саид Намаки на живо от телевизионния ефир.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време: 

 
  •  

Последвайте канала на

445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини