Али Хаменей: Планът на Тръмп е обречен на провал

  • 29 януари 2020 14:22

  • 622
  • 1
Али Хаменей: Планът на Тръмп е обречен на провал
© Getty Images/Guliver (архив)

Върховният лидер на Иран аятолах Али ХаменейАли ХаменейСеид Али Хосейни Хаменей е ирански духовник и настоящ върховен водач на Иран. Роден е на 19 заяви днес, че мирният план на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за израелско-палестинския конфликт е обречен на провал и всички мюсюлмански държави трябва да му се противопоставят, предаде Ройтерс.

"Дяволската и зла политика на Америка към Палестина, наречена "сделката на века", никога няма да се материализира", написа Хаменей в туит на фарси.

Президентът Тръмп вчера оповести американски мирен план, който предвижда създаване на палестинска държава при строги условия, но позволява на Израел да поеме контрола върху отдавна оспорваните еврейски селища на окупирания Западен бряг на река Йордан, посочва Ройтерс.

Тръмп представи мирния си план за Близкия изток

Палестинските лидери отхвърлиха плана като фаворизиращ Израел.

Противопоставянето на Израел е крайъгълен камък на иранската политика, която подкрепя войнствени палестински ислямистки групировки, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2020.01.29 | 15:36

1

Цървули .Обичам да се праскам във г ъ з а, за долари.Мога цял ден да смуча меката пишка на дъртия циганин сорош.Опитах да забременея от него ,засега неуспешно.Не е късно да му родя джендър- младши.

Добави коментар

Водещи новини