Саудитските ресторанти вече не е нужно да отделят мъжете от жените

09 декември 2019 07:19

Саудитските ресторанти вече не е нужно да отделят мъжете от жените
© Pixabay
1050 1

Жените в Саудитска Арабия вече няма да е нужно да използват различен вход от този за мъжете или да седят в обособени отделения в ресторантите, предвижда нова мярка, обявена от правителството, предаде Асошиейтед прес.
Решението беше огласено без много шум вчера от министерството на селските райони и местните власти.


В ресторантите и кафенетата в Саудитска Арабия, включително в големи западни вериги като Старбъкс, в момента има обособени "семейни" отделения, предназначени за жени, които са сами или които са придружени от роднини мъже, и "несемейни" секции само за мъже. В по-малките заведения, в които няма достатъчно пространство да се осигури разделение, така че жените да не бъдат виждани от необвързани мъже, изобщо не се допускат жени. Много ресторанти имат също така отделни входове за жените.

За саудитските жени паспортът не означава свобода на придвижването
Решението за прекратяване на разделението в ресторантите бе обявено като част от мерки, касаещи техническите изисквания за сградите, училищата, магазините, спортните центрове и пр. Сред обявените изменения е отпадане на изискването ресторантите да имат отделни входове за сами мъже и за семейства.

Както се посочва в съобщението, решенията имат за цел да привлекат инвестиции и да създадат по-добри бизнес възможности.

Novini.bg
1050 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Mangal ot indiq li e tova

2019.12.09 | 13:17

139129

Tova sa cigani ot indiq za6to ne q mahnete taq publikaciq

Добави коментар

Водещи новини