Крамп-Каренбауер: Руско-турското споразумение не е основа за решаване на кризата в Северна Сирия

  • 24 октомври 2019 19:27

  • 911
  • 2
Крамп-Каренбауер: Руско-турското споразумение не е основа за решаване на кризата в Северна Сирия
© Getty Images/Guliver (архив)

Германия, Франция и Великобритания смятат, че споразумението между Русия и Турция не прокарва път към дълготрайно решение за Северна Сирия, каза германската министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер, цитирана от ДПА.

"Всички ние споделяме голямо безпокойство от развитията в този регион", каза тя на среща с колегите си от НАТО и добави, че министрите на отбраната на Франция и Великобритания споделят мнението, че споразумението от Сочи "не дава дългосрочна основа за политическо решение".

Полагат се усилия за намиране на решение, в което да участва международната общност, каза Крамп-Каренбауер и отбеляза, че това ще отнеме дълго време.

Турският министър на отбраната Хулуси Акар увери колегите си от НАТО, че Анкара не планира да разселва или прочиства групи от населението, а се стреми да възстанови региона, добави Крамп-Каренбауер, според която Акар е проявил желание за участие на международната общност.

Сирийските кюрди подкрепят германския план за създаване на обезопасена зона под международен контрол в Северна Сирия, заяви лидерът на Сирийските демократични сили Мазлум Абди, цитиран от Франс прес.

"Има проект за разполагане на международни сили в зоната за сигурност. Ние искаме този проект и го подкрепяме", каза Абди.

Последвайте канала на

БТА
911 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Михайл

2019.10.24 | 20:19

1

Да го духате европейски джендър лезби боклуци.

Остап Бендер

2019.10.25 | 07:35

2

Браво,Майкъл,но и нашите родни такива също.

Добави коментар

Водещи новини