ООН: Подготвяме се за възможно най-лошия сценарий в Сирия

Организацията на обединените нации (ООН) се готви за възможно най-лошия сценарий, след като Турция пое контрола над операциите в Северна Сирия, заяви в понеделник Панос Мумцис, хуманитарният координатор на ООН за Сирия.

"Не знаем какво ще се случи. Ние се подготвяме за най-лошото", заяви Мумцис на пресконференцията в Женева, Швейцария.

Преди това президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския разговаря с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган и взе решение да не се присъединява към Турция по отношение на "дълго планирана операция" в Сирия, посочва БНР.

Според различни информации американските войски вече са започнали да се изтеглят от района. Това беше потвърдено и от турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, който заяви в понеделник, че войските на САЩ са започнали да се изтеглят от Северна Сирия, разчиствайки пътя за военни операции на Анкара. Освен това Ердоган посочи, че вероятно ще посети американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския през първата половина на ноември в опит да разреши въпроса, свързан с решението на Вашингтон да спре за Турция своята програма за военните самолети Ф-35, като реакция на закупуването от страна на Анкара на руски противоракетни установки С-400.

Сирийските демократични сили пък предупредиха, че ще превърнат граничната зона в "зона на дългосрочен конфликт", ако Турция започне военни действия.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет