Израел: Турция няма място в Ерусалим

Турската държава няма място в Ерусалим. Това е казал израелският външен министър Израел Кац.

Първият дипломат на еврейската държава е реагирал на изказване на турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва в ООН преди дни в Ню Йорк. Според Кац лидерът на югоизточната ни съседка е обвинил Тел Авив в целенасочена антимюсюлманска политика. "Чух думи, насочени срещу нашата държава. Те бяха произнесени от човек, който от години води последователна дискриминационна политика спрямо кюрдите в своята страна и съседните на Турция Ирак и Сирия, подкрепя по всички възможни начини терористите от палестинската групировка ХАМАС и финансира хора, извършващи нападения срещу наши мирни граждани", е бил категоричен Кац.

"Аз искам да кажа на господин Ердоган. Вие не сте султан. Османската империя вече почти сто години е на бунището на историята и Турция с нейната политика няма място в Ерусалим", е заявил  още министърът на външните работи в Тел Авив. Кац е допълнил, че ще предложи на премиера Бенямин Нетаняху проект за преустановяването на дейността на свързани с Турция организации, имащи клонове в Ерусалим.

"Ердоган  от години се опитва да установи контрол над Източен Ерусалим (старата част на града, където се намират голяма част от светините, почитани от юдеите, християните и мюсюлманите). Анкара налива десетки милиони долари в панарабската  организация, обявена за терористична групировка от няколко държави по света "Мюсюлмански братя" и фондацията "Тика". Само чрез неправителствената организация борците срещу ционизма получават по 12 милиона долара годишно", е заявил още Кац пред в. Аарец.

 

Коментари

 1. 2019.10.08 | 17:58

  Taka e turskiq allah smart za turcite

 2. 2019.10.07 | 14:08

  Цървули!!!Израел е страна,която не прави компромиси със своите интереси!!!Ще смачкат Турция,както мачкаха Египет,Сирия,Йордания и ред други мюсюлмански държави в региона!!!Независимо,че са 10 пъти по-малко население,имат армия,която по брой и качество не отстъпва на турската!!!Без да им мигне окото,ще трепят фесовете,както го направиха преди десет години с екипажа на една турска гемия,тръгнала да "пробива" блокадата на Газа!!!Ура и Слава!!!

  1. 2019.10.07 | 15:10

   ура и слава за Русия,за Турция,за Венесуела,за Иран,а за мършата диктатотсла сащ,няма ли ура и слава спермоядо.

  2. 2019.10.07 | 15:07

   ура и слава в газа ти.

  3. 2019.10.07 | 15:06

   даи боже да имаме държавници,ка и двамата,но неможе,защото немаме армия.

 3. 2019.10.07 | 13:32

  Ционистите нямат място на планетата Земя !
  Мястото им е в Ада!

 4. 2019.10.07 | 12:49

  Браво на еврейна! Казал е 100% истината.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет