Иранският петролен танкер "Адриан Даря 1" се е пренасочил към Турция

  • 24 август 2019 10:02

  • 988
  • 0
Иранският петролен танкер "Адриан Даря 1" се е пренасочил към Турция
© Pixabay

Иранският петролен танкер "Адриан Даря 1", за който САЩ издадоха заповед за задържане, рано тази сутрин е обявил нова дестинация, към пристанище Мерсин в Южна Турция, след като Гърция заяви, че няма да рискува отношенията си с Вашингтон, оказвайки му помощ, предаде Асошиейтед прес.

Екипажът на танкера, който преди носеше името "Грейс 1", обаче може да въведе във всеки момент друго пристанище на местоназначение в системата му за автоматична идентификация, така че Турция може да не е истинската дестинация на кораба.

Мерсин се намира на около 200 км северозападно от рафинерията Банияс в Сирия, за където се предполагаше, че е плавал "Адриан Даря", преди да бъде задържан в Гибралтар в началото на юли.

За момента ирански държавни медии и висши представители не са потвърдили обявената нова дестинация на танкера, който превозва 2,1 милиона барела ирански суров петрол на стойност около 130 милиона долара. Няма реакция и от страна на Турция.

Уебсайтът за проследяване на движението на плавателни съдове MarineTraffic.com показа, че "Адриан Даря" се намира южно от остров Сицилия в Средиземно море. При сегашната си скорост той би могъл да стигне до Мерсин за седмица, отбелязва АП.

БТА
988 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини