Снимка с три момиченца в бомбардирана сграда в Сирия обиколи интернет 

  • 26 юли 2019 20:57

  • 9186
  • 3
Снимка с три момиченца в бомбардирана сграда в Сирия обиколи интернет 
© SY24

Снимка на две момиченца, хванати в капана в поразена при въздушен удар сграда в Северозападна Сирия, които едва удържат сестричката си, увиснала на няколко метра над земята, обиколи интернет, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

На снимката петгодишната Рихам държи седеммесечната Тука за разкъсаната ѝ тениска, докато третото дете, Далия, изглежда е затиснато от панелен блок. Малко по-горе мъж се е хванал за главата, безсилен да направи нещо.

Драмата, уловена от фотографа Башар ел Шейх от местната онлайн медия Ес Уай 24 (SY24), се е разиграла в сряда в Ариха - град в провинция Идлиб, подложен на бомбардировки от силите на режима на Башар Асад, посочва Сирийският център за наблюдение на човешките права.

Малко след като е била направена снимката, Рихам е починала. Тука и Далия са настанени в болница в Идлиб.

"Тука е с черепна травма. В продължение на 24 часа тя беше на изкуствено дишане, а сега е в интензивното отделение. Състоянието ѝ е стабилно", каза за АФП д-р Исмаил.

Далия е в стабилно състояние, след като беше оперирана заради рана в гърдите, каза д-р Мохамед, друг лекар от същата болница.

Тауфик Катан бил един от спасителите, известни като "белите каски", притекли се в сряда на помощ след въздушния удар в Ариха. След като евакуирал един ранен, той се върнал възможно най-бързо на мястото на трагедията, но междувременно двете момиченца били паднали, разказа той пред АФП.

Майката на децата - общо шест сестри - е загинала при бомбардировката. Освен Рихам, още една от дъщерите ѝ - тригодишната Роуан - е починала днес от рани в корема и гърдите. Другите две сестри са били ранени, но са оцелели.

По данни на Центъра за наблюдение на човешките права за три месеца на почти всекидневни въздушни удари в провинция Идлиб и съседните ѝ провинции Алепо, Хама и Латакия са били убити около 740 цивилни, включително над 180 деца.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9186 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.07.26 | 22:54

3

ruskite agresori pak izbiha neviini deca!

gogo

2019.07.26 | 22:05

2

tezi kaski sa teroristi trqbva da se izbivat kakto kaza assad

gogo

2019.07.26 | 22:04

1

tova sa fabrikuvani snimki ot HTS
te sa plod na varvarite ot amerika molsq da se mahne tazi statiq ina4e 6te q mahna az

Добави коментар

Водещи новини