Израел нанесе въздушен удар по стратегически район в Южна Сирия

  • 24 юли 2019 09:36

  • 576
  • 0
Израел нанесе въздушен удар по стратегически район в Южна Сирия
© Gettyimages

Сирийската държавна телевизия съобщи, че тази нощ Израел е нанесъл въздушен удар по стратегически район в южната част на Сирия, предаде Ройтерс.

"Постъпват съобщения за израелска агресия в района Тел Хараа в южната провинция Дераа", предаде телевизията, цитирана от агенция САНА. Според агенцията "при израелската атака са причинени само материални щети". Не се посочват други подробности.

Ройтерс цитира предишни съобщения на западни разузнавателни източници, според които било известно, че районът на Тел Хараа дълго време е бил опорен пункт на руските сили, който по-късно е бил поет от подкрепяни от Иран милиции, които са съюзници на силите на сирийския президент Башар Асад в гражданската война в страната.

Тел Хараа се намира в непосредствена близост до Голанските възвишения по границата с Израел. Дълги години там имаше руска военна радарна станция, която през 2014 г. бе превзета от сирийските бунтовници, но миналата година си бе върната от правителствените сили.

Този зона често е прицел на израелски въздушни атаки срещу подкрепяни от Иран милиции, които успяха да се окопаят в Южна Сирия и по Голанските възвишения. Миналия месец сирийската армия съобщи, че е свалила няколко израелски ракети, насочени към намиращите се там съоръжения.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
576 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини