Лондон: Кораби на Иран са се опитали да блокират наш танкер в Ормузкия проток

  • 11 юли 2019 09:14

  • 764
  • 2
Лондон: Кораби на Иран са се опитали да блокират наш  танкер в Ормузкия проток
© Getty (архив)

Три ирански плавателни съда са се опитали да блокират преминаването на танкера за суров петрол "Бритиш херитидж" през Ормузкия проток, заяви днес говорител на британското правителство.

"Корабът "Монтроуз" от британския Кралски военноморски флот бе принуден да заеме позиция между иранските кораби и "Бритиш херитидж" и да отправи вербални предупреждения към иранските съдове, които след това се отстраниха. Силно сме обезпокоени от това действие и продължаваме да призоваваме иранските власти да деескалират ситуацията в региона", гласи изявлението на британския официален представител, цитирано от Ройтерс.

Иранските "Гвардейци на ислямската революция" днес отрекоха информацията, разпространена първо от американски медии, че са направили опит да спрат британски танкер в Залива, предаде иранската агенция Фарс, цитирана от Ройтерс.

Американски представители заявиха, че пет кораба, за които се смята, че са на "Гвардейците", се приближили вчера до британския танкер и поискали да спре в ирански води наблизо, но се оттеглили, след като британски военен кораб ги предупредил, припомня Ройтерс

БТА
764 2

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 2

Добави коментар

2019.07.11 | 11:09

2

Аятоласите комай ще хапнат дръвцето в скоро време.

interesno

2019.07.11 | 09:42

1

интересно, ако ирански бойни кораби седят в ламанша или мексиканския залив какъв вой ще нададат тия демокрации.

Добави коментар

Водещи новини