Израелски равин се ожали от агресивни гейове

  • 29 май 2019 16:44

  • 1094
  • 2
Израелски равин се ожали от агресивни гейове
© Getty (архив)

От агресивни гейове се ожали израелският равин Ариел Попович, предаде местна медия.

Според оплакалият се в полицията свещенослужител няколко представители на сексуалното малцинство са го нападнали вербално и са се опитали да го линчуват  пред сградата на равината в Ерусалим. Той също е призовал полицията да арестува нападателите и да забрани всички обществени прояви на хората с нетрадиционна сексуална ориентация в града.

Силите на реда в града са задържали няколко души заради атаката. По време на разпита арестуваните са заявили, че единствената тяхна вина е била изрисуване на стена на сградата на религиозната институция с цветовете на дъга – емблемата на гейовете, лесбийките, би- и транссексуалните. След това задържаните са били освобождение без последвали процесуални действия.

Попович е активист на движението "Лехава". Консервативната организация се противопоставя на браковете между евреи и неевреи. Тя през 2011 г. бе обявила, че заради нейните усилия известната израелска манекенка Бар Рафаели е прекратила връзката си с американския актьор Леонардо ди КаприоЛеонардо ди Каприо Леонардо Вилхелм ди Каприо (на английски: Leonardo Wilhelm DiCaprio) е американски актьор, носител на една.

 

Валери Зайцев
1094 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.05.29 | 20:18

2

УСЕТИХА СЕ ЕВРЕИТЕ, ЧЕ ТОВА КОЕТО ХРАНЯТ В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ ГИ ИБЕ, АМА КЪСНО. ДА ПОМНИ РАВИНА КАК Е ТОЛЕРИРАЛ ГЕЙ ПАРАДИ.

asd

2019.05.29 | 17:28

1

расисти, ксенофоби и ционисти.

Добави коментар

Водещи новини