Папата призова за евакуацията на бежанци от лагери в Либия

  • 29 април 2019 06:46

  • 693
  • 2
Папата призова за евакуацията на бежанци от лагери в Либия
© Gettyimages (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова за евакуацията на бежанци в лагери за задържане в Либия, където боевете ескалират, предаде Ройтерс.

На неделната молитва "Ангел Господен" във Ватикана Франциск заяви, че и без това тежкото положение на намиращите се в лагерите се е влошило поради конфликта. Той призова за евакуация на бежанците в тях по хуманитарни коридори, особено на жените, децата и болните.

Миналата седмица Върховният комисариат на ООН за бежанците евакуира 325 души от център в Триполи след засилване на насилието, припомня Ройтерс.

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова вярващите и да се молят за жертвите и засегнатите от наводненията в Африка.

Папата даде половин милиони евро в помощ на приемането на мигранти в Мексико, съобщава електронното издание "Ватикан нюз", цитирано от ТАСС. Католическата църква вече помага на хилядите мигранти от Хондурас, Салвадор, Гватемала, които пристигнаха в Мексико, надявайки се да достигнат до САЩ, но не могат да продължат пътя си.

Франциск неведнъж е призовавал да се помага на мигрантите и да не се издигат стени пред тях.

Последвайте канала на

БТА
693 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гост

2019.04.29 | 16:59

2

Някой забеляза ли,че Ватикана ползва всички благинки на Евросъюза,но не член и не се подчинява на евродирективите?

kolxo

2019.04.29 | 11:08

1

Както винаги правят с чужда пита помен. Защо поне веднъж не приемат бежанци във Ватикана? Нали са самостоятелна държава и са много загрижени за страдащите? Или ще им се развали кефа на дъртите извратеняци? Педо_филска организация за тероризиране и контролиране на беднита - това са от 2000 години.

Добави коментар

Водещи новини