Могерини: Турция трябва да се въздържа от всякакво едностранно действие в Сирия

  • 15 декември 2018 20:10

  • 1680
  • 3
Могерини: Турция трябва да се въздържа от всякакво едностранно действие в Сирия
© gettyimages (архив)

Дипломат номер едно на ЕС Федерика Могерини призова днес Турция да се въздържа от всякакво едностранно действие в Сирия, където Анкара заплашва да предприеме нова офанзива срещу кюрдска милиция, подкрепяна от Вашингтон, предаде БТА, цитирайки АФП.

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, чиято страна вече извърши от 2016 г. две офанзиви в Северна Сирия, обяви, че ще бъде подета нова операция в идните дни, която ще бъде насочена срещу позиции на Силите за защита на народа, източно от Ефрат.

Изявленията за евентуална турска военна операция в североизточна Сирия са източник на безпокойство, се казва в изявление на Могерини. В него тя допълва, че очаква от турските власти да се въздържат от всякакво едностранно действие, което може да подкопае усилията на коалицията срещу ДАЕШ или да увеличи нестабилността в Сирия.

Смятайки че, борбата срещу джихадистите от ИД е влязла във финална фаза, Могерини призовава всички страни да направят така, че да постигнат целта за бъдещия разгром на терористичната организация. Тя припомни, че постигането на тази цел е необходимо за всяко трайно решение на сирийската криза.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1680 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
От дек на дек!?От кадя на кадя!?

2018.12.16 | 08:06

3

А нЯщо да дажеш за ФАЩ по този въпрос!?

B.u.

2018.12.15 | 22:00

2

Erdo n e
E,hava nikogo

Bay uy

2018.12.15 | 21:56

1

Agata go boli,
u,ya

Добави коментар

Водещи новини