27 станаха жертвите на алкохола менте в Иран

27 души станаха починалите от алкохолно натравяне в Иран. 15 човека са в критично състояние, предаде ДПА, като се позова на властите.

Националните служби за спешна помощ са откарали 290 души в болница в четири ирански провинции през последните дни, след като те са пили некачествен алкохол. На около 250 от пациентите все още се оказва лечение, съобщи пред иранската агенция ИСНА говорител на службите. Все още не е ясно как се е стигнало до алкохолното натравяне.

Продажбата и употребата на спиртни напитки в Ислямската република са строго забранени по религиозни причини. Хората, които пият алкохол, рискуват глоби, а при повторно нарушение - и бой с камшик, отбелязва ДПА, цитирана от БТА. Въпреки строгата забрана според изследване от февруари в Иран има 5 милиона алкохолици.

На черния пазар в Ислямската република има голям избор от алкохол на много високи цени. По-евтино е човек да си купи напитки домашно производство или вино от частни лица. Някои от алкохолните напитки домашно производство са некачествени и могат да предизвикат сериозно натравяне.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Близък изток

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет