Саудитска Арабия прекрати програмите си за медицинска помощ в Канада

  • 08 август 2018 07:08

  • 1462
  • 0
Саудитска Арабия прекрати  програмите си за медицинска помощ  в Канада
© pixabay

Саудитска Арабия прекрати програмите си за медицинска помощ в Канада и е започнала преместване на лекуващите се там свои граждани в болници в други страни, съобщи саудитската държавна агенция, цитирана от ТАСС.

"Аташето на Саудитска Арабия по въпросите на здравеопазването в САЩ и Канада прекрати всички медицински програми в Канада и координира преместването на всички саудитски пациенти от канадски болници в болници в други държави", се казва в съобщението.

На 3 август канадското външно министерство изрази безпокойство от арестуването на граждански активисти в Саудитска Арабия и поиска незабавното им освобождаване. В понеделник саудитското външно министерство заяви, че позицията на Канада "е явна намеса във вътрешните дела на кралството и противоречи на основите на международното право".

Министерството съобщи също, че Рияд отзовава посланика си в Канада за консултации, обявява за персона нон грата канадския посланик в Саудитска Арабия и преустановява всякакви нови търговски и финансови операции с Канада. 

Последвайте канала на

БТА
1462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини