Рохани: Санкциите на САЩ са престъпление и агресия

  • 04 юли 2018 21:29

  • 2244
  • 2
Рохани: Санкциите на САЩ са престъпление и агресия
© gettyimages (архив)

Санкциите на САЩ срещу Иран са "престъпление и агресия", заяви днес иранският президент Хасан Рохани, цитиран от Ройтерс.

Рохани призовава европейските правителства и други да се противопоставят на политиката на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския срещу Техеран. "Иран ще преживее и тези американски санкции, както е преживявал и преди. Това правителство на САЩ няма да остане на власт завинаги, но историята ще осъди други държави на основание това, което те правят днес", каза Рохани по време на посещение във Виена.

Иранският президент подчерта, че страната му ще остане непреклонна пред американските заплахи за ограничаване на нейния износ на петрол и отбеляза, че Вашингтон не е помислил за последиците от това решение. "Американците казват, че искат да ограничат до нула иранския износ на петрол. Това показва, че те не са помислили за последствията", каза Рохани, цитиран от иранската информационна агенция ИРНА.

БТА
2244 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.07.04 | 22:42

2
тоз разцепи "нато" май

2018.07.04 | 22:41

1
докато се караме, този са изсра брутално

Добави коментар

Водещи новини