Погнаха водеща от Саудитска Арабия за неприлично облекло (снимка)

  • 27 юни 2018 18:49

  • 16983
  • 3
Погнаха водеща от Саудитска Арабия за неприлично облекло (снимка)
© Getty Images/Guliver

Саудитска телевизионна водеща избягала от Саудитска Арабия, малко след като властите обявиха, че ще започнат разследване на нарушенията, които е направила с облеклото си в консервативното ислямско кралство, съобщава ДПА.

Генералната комисия за аудиовизуални медии обяви, че започва разследването, след като видеоклип, който беше разпространен в социалните мрежи, показва Ширийн ал Рифе да заснема репортаж за саудитските жени, на които преди дни официално им беше разрешено да шофират в кралството. В клипа тя носи дрехи, които нарушават правилата в кралството: свободен шал с бяла абая, традиционна рокля, която е отворена, показваща панталоните и блузата под нея. Комисията заяви, че разследването ще продължи въпреки, че телевизионната водеща е напуснала страната.

Тя работи за телевизионния канал Ал Аан, който е от ОАЕ.

Видеото предизвика полемика в социалните мрежи, след като потребителите масово използваха хаштаг "гола жена шофира в Рияд" на арабски. Телевизионната водеща отхвърли обвиненията, изтъквайки пред саудитски сайт, че е била облечена в прилични дрехи и Бог ще разкрие истината за това, което било казано за нея.

Саудитска Арабия е известна със строгото си тълкувание на исляма. Жените трябва да покриват косата си и да носят дълги свободни дрехи.

Мая Йорданова
16983 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.07.09 | 16:43

3
Тия ханъми,как им се иска,и те да покажат и люшнат бедра.Демокрация,а султана на съд
Миро

2018.06.28 | 05:54

2
Хората там държат на морални и др. ценности и ца това няма масови разводи и съвременни деца с по трима бащи от които искат да избягат.
баба Спаса - Крупник

2018.06.27 | 19:20

1
И наш Крум - Любо е джурналист на околовръсното в АЛ АНАЛ .

Добави коментар

Водещи новини