Нетаняху: Действията на Иран може да предизвикат нова бежанска вълна към Европа

  • 04 юни 2018 21:29

  • 4493
  • 2
Нетаняху: Действията на Иран може да предизвикат нова  бежанска вълна към Европа
© gettyimages

Действията на Иран в целия Близък изток могат да предизвикат нова бежанска вълна към Европа, каза в Берлин днес израелският премиер Бенямин Нетаняху след разговорите си с германската канцлерка Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, предаде Ройтерс. 

Той е на обиколка из няколко европейски страни, опитвайки се да ги убеди да последват примера на администрацията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в САЩ и да анулират ядреното споразумение с Иран. Според Нетаняху Техеран се възползва от облекчаването на санкциите, за да финансира конфликти (в региона), и иска да засили и да разположи шиитски милиции, които контролира, за да обърне вярата на мюсюлманите от сунитския клон на исляма.

"Това ще разпали религиозна война и последица от нея ще бъдат нови бежанци. А вие добре знаете накъде ще се устремят те", каза израелският премиер на съвместна пресконференция с Меркел. 

Канцлерката се съгласи, че действията на Иран в Близкия изток са основание за безпокойство, особено за сигурността на Израел. Но според нея диалогът и ядреното споразумение, от което САЩ се оттеглиха, откриват възможности да бъдат обуздани ядрените и регионалните амбиции на Иран. 

"Ние подкрепяме правото на Израел на сигурност и сме заявявали това на Иран много пъти. Ние споделяме целта, че Техеран не трябва никога да се сдобива с ядрено оръжие. Разликата между нас е как да постигнем това", подчерта Меркел. 

Последвайте канала на

БТА
4493 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.06.04 | 23:18

2
Действията на Иран, или действията на Израел, щото реалното погледнато Иран няма за сега абсолютно никакви действия. За сега само израел се занимава: да краде архиви, да бомбардира. И какво излиза че Израел иска да залее Европа с бежанци!
Някой

2018.06.04 | 22:49

1
Интересно тук няма коментари.....

Добави коментар

Водещи новини