САЩ ще открият посолството си в Ерусалим навръх националния празник на Израел?

  • 23 април 2018 14:16

  • 1503
  • 1
САЩ ще открият посолството си в Ерусалим навръх националния празник на Израел?
© gettyimages (архив)

САЩ ще открият посолството си в Ерусалим на 14 май, каза руският пресаташе в Израел Алекс Гандлер пред московския в. Комерсант.

Според дипломата тогава в близкоизточната страна ще има много чуждестранни делегации. "Поводът за пристигането на гости от цял свят е 70-годишният юбилей от провъзгласяването на независимостта на Държавата Израел от Великобритания", поясни служителят в руската дипломатическа мисия. "Първоначално посолството ще бъде разложено в сградата на сегашното американско консулство, а през следващата година ще започне изграждането на комплекса", каза още той.

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в края на 2017 г. заяви, че ще премести посолството на страната си в близкоизточната държава от Тел Авив в Ерусалим. С това решение Вашингтон призна свещения за юдеи, християни и мюсюлмани град за столица на Израел. Решението на Тръмп предизвика остра реакция сред арабите.

Денят на независимостта на Израел се отбелязва на две дати. Първата е 14 май, когато в Тел Авив е прочетена декларацията на независимостта. Другата дата е свързана с религиозния юдейски календар и е подвижна. 14 май 1948 г. е съвпаднал с 5-ия ден на месец яир. През тази година този ден бе на 19 април.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1503 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГОЛДА ШИМОН ПЕРЕЦ

2018.05.09 | 12:31

1
БРАВО И БЛАГОДАРИМ НА ВЕЛИКИЯ И НЕПОБЕДИМ АМЕРИКАНСКИ НАРОД !

Добави коментар

Водещи новини