Турски вестник: Дневният ред на срещата между Турция, Русия и Иран ще бъде Сирия без САЩ

  • 04 април 2018 13:35

  • 1687
  • 4
Турски вестник: Дневният ред на срещата между Турция, Русия и Иран ще бъде Сирия без САЩ
© gettyimages (архив)

Дневният ред на предстоящата в Анкара тристранна среща за Сирия между Турция, Русия и Иран ще бъде "Сирия без САЩ", пише турският в. "Айдънлък" в публикация днес.

Според вестника трите страни-гарантки на примирието в Сирия ще обсъдят в турската столица как да подготвят почвата за изтегляне на САЩ от Сирия, обявено от американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Този въпрос стои на масата наред с темите за продължаването на режима на примирие в Сирия, запазването на териториалната цялост на страната, прочистване на районите, които са под контрола на терористични групи, развитието на събитията във връзка с механизмите за проследяване на примирието и др. "Айдънлък" пише, че тримата лидери -Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и Хасан Рохани ще поставят на масата и пътна карта за новия период, а първата точка в нея ще бъде създаването на условия за изтеглянето на САЩ от Сирия.

Анкара, Москва и Техеран водят т.нар. процес от Астана, който има за цел да наложи зони за деескалация в Сирия.

Русия и Иран подкрепят сирийското правителство, което този месец извърши военна операция, за да си възвърне контрола над анклава Източна Гута от бунтовническите сили. Над 1600 цивилни бяха убити в продължилата няколко седмици офанзива.

Турция подкрепя сирийската опозиция. Турски сили и техни сирийски съюзници наскоро установиха контрол над Африн, предимно кюрдски анклав в Северна Сирия.

Последвайте канала на

БТА
1687 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
оня с коня

2018.04.10 | 20:25

4
За какво са им САЩ?? Те започнаха войната. Сирия е на бунище заради тях, за Либия да не говорим.

2018.04.10 | 12:57

3
Троянският кон на Русия Тръмп, разби Америка.
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИХА ОТ се се се ре

2018.04.10 | 12:57

1
МНОГО СТЕ МАЛКИ ПЕДАЛИ ДА КАЗВАТЕ КЪДЕ ЩЕ БЪДЕ САЩ хохохохохохохохохохохохоххохохохо
ДЕМОКЛИТОР

2018.04.10 | 12:57

2
ПАК ЛИ СИ ТУК КУ-Р-ВО ДОЛНА ПЛАТЕНА СОРОСОИДНА.

Добави коментар

Водещи новини