Нов въздушен инцидент с бойни самолети на Катар

  • 27 март 2018 10:39

  • 2325
  • 1
Нов въздушен инцидент с бойни самолети на Катар
©

Обединените арабски емирства заявиха, че два катарски бойни самолета вчера са се приближили опасно до два техни пътнически самолета, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Това е поредният инцидент между двете страни от Персийския залив, които скъсаха дипломатическите отношения. Дирекцията на гражданската авиация на емирствата осъди инцидента във въздушното пространство на Бахрейн, наричайки го "груба и тежка заплаха за сигурността на гражданската авиация" в комюнике, публикувано от официалната новинарска агенция на емирствата.

През януари и февруари Катар обвини емирствата, че техни военни самолети са нарушили въздушното му пространство, след което те на свой ред обвиниха Доха, че два от пътническите им самолети са били прехванати от катарски бойни самолети над Бахрейн. ОАЕ, Саудитска Арабия, Бахрейн и Египет прекъснаха дипломатическите си отношения с Катар на 5 юни 2017 г., обвинявайки го в подкрепа на терористични групи и сближаване с регионалния им противник Иран. Четирите страни прекъснаха въздушните, морски и сухопътни връзки с Катар, който на свой ред ги обвини, че се опитват да контролират външната му политика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Tуй

2018.03.27 | 12:53

1
F-ка ва!! Да ней от нипубидимите ВВС на САЩ???

Добави коментар

Водещи новини