Президентите на Египет и Палестина обсъдиха ситуацията с Ерусалим

  • 12 декември 2017 07:38

  • 1320
  • 0
Президентите на Египет и Палестина обсъдиха ситуацията с Ерусалим
© gettyimages (архив)

Палестинският президент Махмуд Абас посети Кайро вчера за разговори с арабски лидери, за да мобилизира подкрепата сред страните от Близкия изток срещу признаването от САЩ на Ерусалим за столица на Израел, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Той се срещна с президента на Египет Абдел Фатах ас Сиси, който е ключов посредник в мирните преговори с Израел и между враждуващите палестински фракции. Двамата се договориха да продължат координацията на високо равнище и да използват отхвърлянето на американското решение за Ерусалим с цел утвърждаване на правата на палестинците, се казва в декларация на офиса на египетския президент.

Говорител на Абас каза, че скоро ще има арабска инициатива за запазване на правата на палестинския народ. Абас се срещна и с генералния секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт в централата на организацията в Кайро. След срещата говорителят на Абас каза, че се изискват смели палестински и арабски решения при сегашната ситуация.

Очаква се палестинският президент да посети Истанбул, където ще говори на среща на Организацията за ислямско сътрудничество, обединяваща повечето мюсюлмански страни.

Филип Епитропов
1320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини