Сблъсъци между израелската полиция и палестинци на Храмовия хълм

  • 27 юли 2017 21:07

  • 2931
  • 3
Сблъсъци между израелската полиция и палестинци на Храмовия хълм
© Gettyimages

Около 50 палестинци бяха ранени в нови сблъсъци днес между израелската полиция и палестински вярващи на Храмовия хълм в Ерусалим. Това се случва след прекратения 11-дневен мюсюлмански бойкот на посещаването му заради поставянето на метални детектори от Израел, който вече ги демонтира, предаде Франс прес.

Израел обяви, че анулира и всички други допълнителни мерки за сигурност, които бе въвел на входа на Храмовия хълм след убийството на двама израелски полицаи от израелски араби на 14 юли.

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми, а палестинците я замеряха с камъни. Според палестинския Червен полумесец най-малко 46 палестинци са ранени, включително от гумени куршуми и нанесени им телесни повреди. Няколко души са със счупени кости, отбелязва БТА.

Червеният полумесец каза, че напрежението се изострило, след като израелски сили затворили една от вратите към храмовия комплекс докато голям брой вярващи се опитвали да влязат.

Мая Йорданова
2931 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2017.09.11 | 16:23

3
Цървули!!!Евреите имат "подход" към Арабската Паплач!!!Смазаха ги в шест войни,редовно влизат в Газа и избиват по няколко стотин за назидание и регулярно ги млатят,където ги срещнат!!!И в Сирия ги блъскат когато решат!!!Това е начина на общуване с тези маймуни!!!Нулева толерант

2017.07.29 | 11:00

2
ИЗРАЕЛ ОБЯВИ 9 МАЙ ЗА ОФИЦИАЛЕН ДЪРЖАВЕН ПРАЗНИК... ИЗРАЕЛ СКОРО ЩЕ ОБЯВИ И РУСКИЯ ЦАР ЗА СВЕТЕЦ, НО ЕДВА ЛИ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ИМ ПРОСТЯТ ЗА ТОВА ЧЕ ЕВРЕИТЕ ГО УБИХА.

2017.07.28 | 16:06

1
Браво палестинци!

Добави коментар

Водещи новини