Катар е отправил контрапредложения към четирите арабски държави

  • 05 юли 2017 18:28

  • 9750
  • 1
Катар е отправил контрапредложения към четирите арабски държави
© gettyimages (архив)

Катар е предложил на арабските страни да понижат равнището на дипломатическите си отношения с Иран и да закрият базираната в Обединените арабски емирства телевизия "Ал Арабия" в отговор на ултиматума, поставен от Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет, предаде БТА, цитрайки ТАСС.

Катар е изключил възможността да закрие турската военна база на територията си и е мотивирал позицията си с устава на Съвета за сътрудничество в Залива, който не забранява подобен тип връзки с други страни. Щом Катар трябва да понижи равнището на дипломатическите си отношения с Иран, това трябва да сторят и останалите арабски страни, а щом трябва да закрие своята телевизия "Ал Джазира", нека бъдат закрити и други водещи арабски канали като "Ал Арабия" в ОАЕ.

Това се казва в публикувани в катарски медии части от отговора, който Доха е дала с посредничеството на Кувейт на 13-те искания на арабските държави за уреждане на кризата в Персийския залив.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9750 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.01 | 06:45

1
КАТЪРИТЕ ИБАХА МАМАТА НА ТЪПЧО ..ОТ ТАЯ КРАВА ШУТА ИДВАТ КОМАНДИТЕ ,НИКОЙ ДРУГ НЕ СЕ МЕСИ ТАКА В РАБОТАТА НА ДЪРЖАВИТЕ ,КАТО ГРОЗНИТЕ КРАВИ И ПО СПЕЦИАЛНО ..ТЪПЧО..

Добави коментар

Водещи новини