Евреи се опитаха да сложат израелския флаг на ерусалимската джамия Ал Акса

  • 04 август 2015 13:48

  • 2439
  • 2
Евреи се опитаха да сложат израелския флаг на ерусалимската джамия Ал Акса
© gettyimages

Палестински гардове предотвратиха опит на еврейски активисти да сложат знамето на Израел на джамията Ал Акса в Ерусалим, предаде ТАСС.

Група утлраортодоксални юдаисти нахлуха на територията на храмовия комплекс "Ал Харам аш Шериф", за да издигнат националния символ на еврейската държава. Израелската полиция в същото време не е предприела никакви мерки за изгонването на радикалните елементи от третия най-голям обект на почитание на мюсюлманите след свещените за исляма градове Мека и Медина. След кратка размяна на остри реплики е започнал бой. При инцидента са пострадали най-малко трима души, а служителите на реда са задържали седем палестинци.

Статутът на "Ал Харам аш-Шериф" ("Благородно светилище"", известно и като Храмовия хълм, където се намира Ал Акса) е един от най-сериозните проблеми на и без това острите отношения между Изрпаел и Палестина и града на трите религии – юдаизма, християнството и исляма. Тел Авив на няколко пъти се опита чрез юридически хватки да получи власт над Храмовия хълм.

Валери Зайцев
2439 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.16 | 11:23

1
Все едно на джамията в София да сложим кръст!
Гост

2015.10.16 | 11:23

2
Всички религиозни са фанатици и луди. Няма бог с описанието на нито една религия, очовечен и съдещ....защо са тези войни, излезте от илюзията на религиите и си отворете очите. Абсолюта е във всичко но не по начина по който са го описали първобитните

Добави коментар

Водещи новини